torstai 31. tammikuuta 2013

Unelmakoti?

Sain synttärilahjaksi tämän:


Taulussa on mieheni isoisoisän vuonna 1918 rakentaman talon piirrustukset. Talo, joka edelleenkin on hienoine tornihuoneineen ja mansardikattoineen kaunis. Talo ei valitettavasti ole enää suvun hallussa (joo, anoppia on syyttäminen), mutta monta kertaa ohikulkiessa on tullut mieleen käydä kysymässä, että millä hinnalla se siitä lähtisi.

Käsittääkseni nykyinen omistaja on kunnostanut talon, en tiedä miten, mutta ihan halvalla se ei varmasti lähtisi. Talon rakennuttaja eli isoisoisä oli maalarimestari ja talon kattoihin maalattiin kauniit koristeet ja samoin joihinkin seiniin. Onkohan ne ymmärretty säilyttää? Kai sitä voisi käydä visiitillä ja sanoa, että täällä minäkin haluaisin asua? En ole koskaan käynyt talossa sisällä, joten tyydyn pohjapiirrustuksen kanssa unelmoimaan narisevista lattialaudoista ja vanhoista kaakeliuuneista. Mutta mitä jos ne lattiat ei narisekkaan ja kaakeliuunit korvattu moderneilla? Tää unelmakoti saattaa olla parempi vain paperilla.

Vai vaihtaisiko ne päittäin?

PS. 
Näin viimeisten lomapäivien ratoksi kävin paikallisessa maalikaupassa. Pyysin kipsilevyproppuja ja myyjä kysyi, että tietääkö mun mies, että mä olen niitä ostamassa. Tässä on ihan sopupelin makua, sillä mies vihaa reikien tekemistä seiniin. Niin ja ostin mä maaliakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!