perjantai 7. syyskuuta 2012

Auktoriteettia ja sen puutetta

Yksi parhaista kehuista mitä koskaan olen saanut, on siskontytöltäni.

Tästä nyt on jo pari vuotta kun teini-ikäinen totesi minulle, että "Sä oot tosi kiva, sä et oo niinkun noi muut, sä et oo...niinku vanha". Tänään pitäisi saman nuoren naisen kanssa reissata mummulaan. Mietin, että pitäisikö mun yrittää ylläpitää tätä nuorisosuosikin asemaani vai edes yrittää olla se aikuinen. Tosin tädin asema on siitä kiva, että ei ole pakko olla mikään auktoriteetti, vaan voi olla se kiva 'aikuinen'.

Oman esikoiseni kyyditsin tänään sateesta johtuen kouluun ja ovea kiinni paiskatessaan hän sanoi: "sä oot tyhmä!". Nämä iloiset sanat johtui siitä, että pakotin hänet laittamaan takin päälle. Mittari näyttää kymmentä astetta ja taivaalta tulee vettä melkein saavista kaatamalla. Tässä kohtaa ei voi olla se 'aikuinen', vaan on oltava AIKUINEN. Halusi tai ei.

Muutenkin tämä ilmojen kylmentyminen ei ole oikein meidän lapsilla mennyt vielä perille. Eilen vahdin, että Prinsessa laittoi ulkohuosut jalkaansa kun lähti ulos ja kun hain häntä naapurin pihalta iltapalalle, niin siellä se oli sortsit jalassa. Oli pirulainen käynyt salaa vaihtamassa vaatteet! Mutta hänellä ei kuulemma ole kylmä, koska on sukat jalassa... Kesävaatteet lähtee nyt varastoon!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!