tiistai 23. heinäkuuta 2013

Vauva

Minä ihailen niitä, jotka osaavat sanoa, että meidän lapset on nyt tässä. Ilman haikeutta siitä, että niitä ei tule enää lisää. Itsellä kun on tuo vauvakuume krooninen.

Esikoisen odotus sujui ongelmitta ja suorastaan nautin olostani. Synnytys nyt oli hankala, mutta ekalla kerrallahan se saattaa ollakin. Esikoinen oli vauvana rauhallinen ja helppo vauva. Ei muuta kuin seuraavaa tekemään. Toinen raskaus (Prinsessa) toi sitten mukanaan pientä krämppää, synnytys oli helppo ja lopputuloksena oli kiltti ja rauhallinen vauva, joka nukkui parhaimmillaan 7-tunnin päiväunia. Ja yönsä! Kyllähän näitä vielä yhden voisi ottaa...


Sikäli hämmästyttävää, että niitä vauvoja vieläkin haluaisin, sillä tämä kuopuksen maailmaan saattaminen ei ollut mikään helppo juttu. Alkuun saattaminen oli helppoa ja mukavaa, mutta siitä ne ongelmat sitten alkoi. Järkyttävää pahoinvointia neljän kuukauden ajan, viikkojen sydämentykytystä, kuuden viikon migreeniä noin pahimmat mainitakseni. Juoksin lääkärissä, milloin tutkittiin päätä ja milloin sydäntä. Molemmat kuitenkin todettiin toimiviksi. Synnytys kävi minuuteissa, mikä sekään ei ole kovin hyvä juttu. Kuopus on tietenkin aivan ihana, mutta ei puolentoistavuoden ikäänsä mennessä ole nukkunut kuin kaksi yötä läpeensä. Päiväunet oli vauva-aikana 15-30 minuutin luokkaa. Ja nyt hän osoittaa omaavansa todella vahvan oman tahdon. Nyt jo!

Millainen se neljäs sitten olisikaan...

Kyllähän järki sanoo, että nyt riittää. Miten sitä aikaansa ja huomiotaan jakaisi neljälle, kun ei kolmellekaan tahdo riittää. Eikä tässä enää nuorruta, jaksaisiko vielä toisen nukkumattoman vauvan. 

Mutta kun sydän sanoo ihan muuta...

Aika näyttää. Eihän mitään päätöksiä tarvi asiasta tehdä.


PS.
Siskoni oli nähnyt unta, että olin saanut kaksoset. Olin alkanut itkemään, kun sisko sanoi minulle unessa, että olen nyt viiden lapsen äiti. Lasten nimet alkoi ihan väärällä kirjaimella, joten epäilin, että niillä olisi jopa eri isä. Meillä kun koko perheen etunimet alkaa samalla etukirjaimella (just niin herttasen mautonta). Toivottavasti ei ole enne. Olisi kyllä ihan mun tuuriani, että jos nyt tulisi raskaaksi niin kaksihan siellä niitä olisi.

*HUOM! Kirjoitus kuuluu Tarina päivässä -haasteeseen. Ei siis viittaa yliaktiiviseen vauvakuumeeseen*


***
Ajankohtainen juttu tietty myös tuo Englannin tuleva kruununperijä. Onnea vaan Williamille ja Katelle kun tiettykin luette tämän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!