lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kesähaaste

Nollavaimo haastoi minut kesähaasteeseen. Se on hienoa, että kerrankin kysytään MINUN mielipidettäni. Vastaan nyt ihan kaikkiin kysymyksiin, myös Silmäilijän Nollikselle asettamiin kysymyksiin.

1. Mikä on mieluisinta kesäpuuhaa?
Kyllä se on se purjehtiminen. Hyvänä kakkosena tulee rannalla kirmaavien lasten tuijottelu (huom! omien lasten), itsehän en pysty sinne jäätävän kylmään veteen menemään.

2. Mikä tekee kodista kesäkodin?
Meillä ei ole muuta muutosta, kuin että yksi matto on siirtynyt varaston puolelle sillä oletuksella, että se tulee syksyn myötä takaisin. Tietenkin oman osansa kodin kesässä on alati auki oleva terassin ovi, terassin kaiteella kuivuvat pyyheliinat ja uikkarit. Ilta-aurinko, joka tekee terassista kesäolohuoneen.

3. Dekkari vai chiklit?
Onkohan toi jälkimmäinen joku drinkki, jos olisi, niin valitsisin sen. Taidan valita joka tapauksessa, vaikka vain heitän villin arvauksen mitä se tarkoittaa. Liika jännitys vie nimittäin yöunet.

4. Millainen olisi unelmiesi kesäloma?
Riittävän pitkä, opettajan kesäloma olis jo kiva alku.

5. Tämän kesän kohokohta?
On vielä edessäpäin, se on tämä juuri alkava lomapätkä. Odotukset on korkealla, mutta jos se nyt menee reisille, niin valitaan sitten joku muu.

6. Tämän kesän suosikkiasusi?
Olisikohan ainakin kymmenen vuotta vanhat sortsit, jotka mahtui yllättäen päälle. On muuten tosi hyvä, että niitä on hillottu kymmenen vuotta siellä täpötäydessä vaatekaapissa.

7. Missä kesätapahtumissa olet käynyt?
Paikallisessa taiteiden yössä, eli Birgitan yössä. Olin kyllä kotona jo silloin kun kello näytti yötä. Ilmeisesti välttelen ihmismassoja.

8. Oletko kesä- vai talvi-ihminen?
Syksy on enemmän mun juttu. Tokihan kesässä ja talvessakin on omat hyvät puolensa.

9. Yksi asia, joka tekee kesästä kesän?
Ruskettuneet, auringolta tuoksuvat ja likaiset, koko päivän ulkona peuhanneet lapset.

10. Kaunein kesäruno?
Eino Leinon Nocturne. Piste. Armas mieheni tosin on tämän kesän viljellyt 'hyvää kesää, anna pesää' -runoa, mutta se ei ole saavuttanut yhtä suurta suosiota. =)

Ja sitten Nolliksen kysymykset:

Mikä on mieluisin/mieluisimmat kesä....

1. ...ruoka ?
Onko jäätelö ruoka? Lukitsen sen. Mistä tulikin mieleeni, että ihan törkeästi ovat nostaneeet hintoja. Just työkaverin kanssa todettiin, että sen 'iloisen tunnin' aikana saa oluenkin halvemmalla kuin yhden pallon jätskiä. Missä viipyy jäätelökioskin happy hour?

2. ...juoma ?
Spitzerit ja Tinto de Verano on loistavia kesäjuomia, samoin mansikkamargarita ja vesikin kun oikein janottaa... Ei muuten uskoisi tästä, että harkitsen vakavasti absolutismia. Siis näinkin vakavasti.

3. ...biisi ?
Vitsit kun olen huono tässä... Se mikä radiosta sattuu tulemaan. Kuuntelen just niitä muutamaa suosikkiani ympäri vuoden, eikä ole varsinaista kesäbiisiä. Laulan sujuvasti mukana kuitenkin joka biisin kohdalla. Tämä muuten jostain syystä raivostuttaa kanssamatkustajia autossa. Aika outoja ne muut.

4. ...tekeminen ?
Kesällä suosikkitekeminen on...oleminen. Siis sellainen laiskanpuoleinen oleskelu missä sitten olenkin. Kiireetön oleskelu, kuitenkin sillä mahdollisuudella, että jotain hyödyllistäkin voi tehdä jos tahtoo. Aika harvoin sitä tahtoo. Aika harvoin sitä on myös laiskanpuoleista oleskelua ihan lastenvahtimisestakin johtuen.

5. ...paikka ?
Purjevene, koti, mummula/kotikoti ja kai se mökkikin sieltä listalta pitää löytyä. Vaikka en osaa vieläkään mökkeillä. Tietenkin myös riippukeinu tai aurinkotuoli on ihan kivoja. Ja Naantalin ranta, se mitä turistit kutsuvat satamaksi.

6. ...kengät ?
Kiinakaupasta ostetut släpärit. Manner-Espanjassa maksoi yhden euron pari ja Kanarialta ostin toisen erivärisen parin kahdeksalla eurolla. Kyllähän ne rahtikulut mantereelta saarelle tekee sen seitsemän euroa lisää per pari. Kiinasta rahtikulut sisältyy siihen yhteen euroon. Mutta on niin kevyet ja hyvät jalassa, ei hiertymiä tullut ikinä, että jo näiden takia voisi lähteä Espanjaan hakemaan lisää släpäreitä. Olen vakuuttanut itselleni, että ne on täysin bisnesuskottavat ja käytän niitä joskus myös töissä.

7. ...tapahtuma ?
Tähän kesään asti se on ollut Pori Jazzit, mutta tänä vuonna ensimmäistä kertaa naismuistiin ne jäi nyt väliin. Muitakaan tapahtumia ei oikein ole enää edes näköpiirissä. Paikalliset Unikeon kestitkin (ne viralliset) taitaa jäädä väliin.

8. ...herkku ?
Eiköhän se jätski ole. Ihan perus mansikka on aina hyvää. Tietty myös Ben&Jerry's -tyyppiset uppoaa minuun. Mutta eihän niitäkään joka päivä pysty syömään. Vai pystyykö?

9. ...väri ? 
Kesäväri... Kyllä mä oon sitten tylsä, mutta samat värit ne taitaa jyllätä mulla ympäri vuoden. Mustaa ehkä vähän himmailen kesällä, mutta noin muuten ne mun perusvärini punainen, valkoinen, vihreä ja musta siis menee. Tänä kesänä sisustusvärinä on harmaansininen, se tosin taisi olla jo viime kesänäkin, ainakin koko talven. Mutta kun tykkään edelleen.

10. Mistä tietää, että Kesä on tullut/alkanut ?
Kun bongaat ekat sandaali+sukat yhdistelmän TIEDÄT, että kesä on täällä.


Mutta tässä omat kysymykseni kesähaasteeseen: 

1. Paras kesämuisto?
2. Kesämuisto, jonka haluaisit unohtaa?
3. Kesässä parasta on...?
4. Kesäkohde, jota suosittelet vaikkapa minulle?
5. Missä vietät mieluiten lomaa ja miten?
6. Maistuvin kesäjuoma?
7. Sadepäivän paras tekeminen?
8. Turhin aleostoksesi?
9. Suosikkijäätelö?
10. Kuinka monta jäätelöä päivässä on liikaa?

Haastaminen onkin se hankalampi juttu, mutta ensiksikin haastan myös Nollavaimon vastaamaan näihin kysymyksiin (piiri pieni pyörii).

Jokainen lukija saa tarttua haasteeseen, mutta ainakin seuraavilta jään odottamaan vastauksia, mikäli sattuvat tämän tästä bongaamaan:

* P
* Rva Kepponen
* Silkkiä Samettia -blogin Petriina
* La Petite Prinsesse

Ja Nollis, sinäkin saat vastata! Kiitokset vielä haasteesta!

5 kommenttia:

 1. Olin aika hidas, mutta sainpas vastattua. Kiitos haasteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä Kaipaisen lukemassa, niin eikös sitten olla aikataulullisesti tasoissa? :)

   Poista
  2. Siis kipaisen... Hemmetin ennakoiva tekstinsyöttö!

   Poista
 2. Kiitos vastauksista ja vastahaasteesta ! Tiesit varmaan, etten tykkää kyttyrää, vaikka heitit mullekin kysymykset takaisin. :)

  VastaaPoista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!