keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Loma ja lomasää

Olen todella pahoillani niiden puolesta, joiden loma meni tässä kylmemmän kesän eli sen suomalaisen kesän aikana. Silloin alkukesästä lomaillessani säät suosi ja nyt kun seuraava pätkä lomaa taas on nurkan takana, lupaillaan pidempää hellejaksoa. Että sorit vaan, ei mennyt ihan tasan tämä jako.

Mutta tämä lomailuni hyvän sään aikana johtuu juuri siitä, että minulle on ihan sama millainen sää lomani aikana on (no okei, purjehtiessa jos ei ainakaan sataisi).  Näin se loma ei ainakaan sään takia mene pilalle. Aamulla ikkunasta ja mittarista katsoen voi päätellä mitä tehdään ja merellä ehkä tutkitaan myös tuulia. Voi jopa olla, että se huonompikin päivä on mun mielestäni ollut ihan hyvä, siis noin sään puolesta. Kunhan tekeminen on kivaa. Asenne siis ratkaisee. Enkä nyt tarkoita mitään rock-on -asennetta, vaan asennetta!

"I firmly believe that the only disability in life is a bad attitute!" 
Scott Hamilton


Hiljaisten heinäkuun viikkojen ja suljetun työpaikkaruokalan takia käytiin Aurajoen varrella lounaalla työkaverin (mies) kanssa. Siinä kun lähdettiin pois lounaspaikasta, hän totesi, että nyt kuule kun joku päiväkotituttu näkee meidät ja toteaa, että toi on Prinsessan äiti, mutta toi ei ole sen isä (selitys tähän kommenttiin löytyy täältä klik). No me ei ihan niin läheisesti oltu lounaalla, että siitä voisi mitään juoruja kehitellä. Itsekin kyllä olen vastaavissa tapauksissa ensin veikkaillut muun muassa sisaruussuhdetta ja viimeksi epäilin naapureiksi. Tosin naapurit harvemmin koskettelevat toisiaan ihan niin paljon. Tai ei ainakaan tuolla meidän naapurustossa ole ollut tapana. Tietääkseni.

On muuten kiva, että työpaikka on melkein keskustassa. Lyhyen matkan päässä on kaikki herkut, mutta silti ei tarvi murehtia ruuhkista (on niitä kuulemma Turussakin) tai parkkipaikasta. Pitäisi vain useammin poistua talosta lounaalle.

PS.
Mies on viljellyt "yksi mokaa, kaikki kärsii" -kasvatusmetodiaan tässä lomaillessaan lasten kanssa. Eilen Prinsessan voitonriemuinen huuto osoittaa sen, ettei sekään ehkä ole ihan toimiva. "Yksi mokaa, kaikki kärsii! Ja mä mokasin, YES!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!