tiistai 11. joulukuuta 2012

Mopoautoilun ihanuudesta

On säitä ja on SÄITÄ.

Tämä jälkimmäinen säätila on se, jolloin toivoisi mopoauton omistajan vanhempien ymmärtävän kieltää jälkikasvuaan menemään sohlaamasta sinne liikenteen sekaan. Varsinkaan tielle, jonka nopeusrajoitus on säässä kuin säässä 80km/h. Vieläkin sydän tykyttää kun meinasin rysäyttää autoletkan persiiseen ja sen jälkeen jännitin, että tuleeko omaan pebaan se seuraava tyyppi. Tiesin, että liukasta on ja yritin sitä turvaväliäkin pitää ja silti pelästyin. No ehjänä ollaan, mutta teki kyllä mieli heittää ooppeli parkkiin ja mennä vaihtamaan pari sanaa sen mopoautoilijan kanssa.

Ja kun nyt vauhtiin pääsin. Niin mitä muutakaan varten ne mopoautot on, kuin että teinit saa ajella vuoden ympäri lämpimässä ja säältä suojassa. Niin ja polttaa tupakkansa rauhassa,  ilman kypärää päässä. Yhtenä pakkasperjantainailtana ajoin auton parkkiin keskustassa ja viereisessä ruudussa sattui olemaan tälläinen mopoauto. Ihmettelin ensin hetken, että kun on takaluukku auki ja poppi soi täysillä. Mutta se selvisi hetken päästä. Autossa oli varmaan kuusi tyyppiä sisällä lämmittelemässä, polttivat raukat vielä tupakkaakin pysyäkseen lämpiminä. Onneksi sitten tuli se seitsemäs tyyppi Siwan muovikassi kädessään ja hehkutti jo kaukaa, että sai pari mäyräkoirallista kaljaa. Lämmittääkö se kalja, en tiedä.

Tänään kyllä joku tuli vanhalla tossumopollakin vastaan, että silläkään ei mitään itsesuojeluvaistoa ollut. Täällä on siis lumisadetta ja todella liukasta, näkyvyys heikko ja niin edelleen. Lumi ja liukkaus yllätti autoilijat ja siihen suuntaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!