maanantai 14. toukokuuta 2012

Lento-onnettomuustutkija

Olen katsellut telkkarista (joltain kanavalta ja johonkin aikaan) ohjelmaa lento-onnettomuustutkijoista. Kyllä! Eipä sieltä kauheasti mitään katsomisen arvoista tule. Täytyy sanoa, että on todella koukuttava ohjelma. Yhden ohjelman aikana ehditään esittelemään monta lento-onnettomuutta tai läheltä-piti -tilannetta. Kuitenkin se, että kuinka huonosti millekin koneelle ja ihmisille käy näytetään vasta aivan ohjelman lopussa. Eli ohjelman keskivaiheilla on monta konetta ilmassa ja paha tilanne päällä. Välillä tietenkin voidaan haastatella selviytyjiä tai vaikka kapteenia, niin jopa luulet, että hyvinhän tämä päättyy. Kunnes selviää, että 200 matkustajaa kuoli, kapteeni ja perämies jäivät loppuelämäkseen pohtimaan, että olisiko jonkun asian voinut tehdä toisin. Toisessa tapauksessa lentoemäntä oli koneen vielä ollessa ilmassa sanonut nuorelle naiselle, joka piteli sylissään pientä lastaan, että hyvin tässä vielä käy. Ja kun tuo nuori äiti oli koneen pudottua ja lapsensa kuoltua sanonut lentoemännälle, että sinähän sanoit! Mutta kun lentoemäntä oli koulutettu hymyilemään ja rauhottamaan ihmisiä. Eli jos lentoemännät pitää kestohymyä päällä, niin tilanne on tosi huono. Ensi kerralla kun ostat sitä ripsaria, niin mietippä sitä...

Mutta tässähän voisi itsekin alkaa onnettomuustutkijaksi, eikös tuo nyt koulutuksesta käy kun tuota ohjelmaa katsoo. Katselin Teho-osastoakin aikanaan kymmenen vuoden ajan, ja lähes lääkärihän tässä ollaan. =)

Joka kerta kun olen tuota ohjelmaa katsonut, päätän, että en ikinä enää lennä minnekään. Ja silti maailma houkuttelee... Lennot Turku - Barcelona - Turku 79 euroa. Ryan Airillähän oli ne väsyneet kapteenit, niistä ei ole ollutkaan puhetta tuossa lento-onnettomuustutkinnassa, vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!