tiistai 19. kesäkuuta 2012

Raparperipiirakka nro. 7

Kesäkuu on mennyt raparperipuskaa harventaen. Sitä mukaa kun sahaan siitä oksia (sanotaanko niitä oksiksi?) niin sitä mukaa se puskee uutta vartta ja lehteä tilalle. Meillä on siis syöty raparperipiirakkaa ja -paistosta ihan urakalla. On tullut testattua muutamia reseptejä ja sitten vielä testattu uudelleen omalla tuunauksella.
Vielä kukaan ei ole sanonut, että ei kiitos enää raparperia ja tästä syystä olenkin jo selvitellyt, että miten sitä raparperia pakastetaan. Käsittääkseni raparperikausi alkaa olla loppumassa ja pitää toimia nopeasti. Voin sitten ensi keväänä heivata ne raparperit pakastimesta suoraan kompostiin, sillä epäilen ettei niitä oikeasti tule sieltä käytettyä. Vielä nyt ainakin  Kinuskikissan raparperimuffinsseja pitää ennen kauden päättymistä testata.

Tässä viimeisin versio raparperikakkua, vähän tuunattuna. Ehkäpä tämän raparperikauden voittaja!Täytteenä siirappista raparperia ja päällä mantelirouhetta ja fariinisokeria raparperin kera.

Mietit ehkä missä on jätski tai vaniljakastike? No niin... Mies unohti ne kauppaan, vaikka oli nätisti listalle kirjoitettuna! Eikä lähtenyt takasin. Höh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!