keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Ongelmajäte?

Juttelin Prinsessan kanssa ympäristöasioista ja siitä, kuinka meidän tehtävämme on pitää maapallosta huolta. Sanoin nimenomaan, että meidän tehtävämme. Iltapalalla sitten Prinsessa selitti isoveljelleen, kuinka se on hänen ja äidin tehtävä huolehtia, että maapallo pysyy asuttavassa kunnossa. Voi mikä taakka pienille harteille! Korjasin hieman sanomisiani... Pääasia kuitenkin on, että ympäristökin tulisi huomioiduksi.

Kierrätys ei oikeasti ole kovin helppoa. Meillä on monen monta laatikkoa, mihin mitäkin laitetaan ja silti pitäisi olla talossa oma huone kierrätystavaraa ja lajittelua varten. Jossakin vaiheessa keräsin kierrätystä varten muovia erikseen, vain huomatakseni, että en löydä muovikierrätyslaatikkoa kierrätyspisteeltä. Mihin ne pitää viedä? Mutta yksi kierrätettävä on muodostunut ongelmajätteeksi.

Tässä se on, Dodge Viper. Hieno kun mikä, mutta rikki. Mihin kierrätyslaariin tämä vaan laitetaan? Siinä on metallia ja muovia, bensaa tai öljyjä ei pitäis olla. Mutta pitääkö tämä nyt purkaa osiin ja laittaa metallit metalliin ja muovit muoveihin. Vai vienkö autopurkaamoon, sillä vaikka se nyt onkin rikki, niin silti osia ei saa irti toisistaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!