perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kesäloman toivelista

Huomenna sitten kajahtaa se suvivirsi. Ekaluokkalaiseni ei ole enää ekaluokkalainen. Kesäloma alkaa ja tänään koululainen sanoi laittavansa koulurepun vuodeksi talteen, mistä voi sen koulun taas alkaessa ottaa käyttöön. Ei ilmeisesti tuota aikakäsitystä ole kovin hyvin siellä koulussa opetettu. Mutta kyllä ne omassakin lapsuudessa tuntui todella pitkiltä ne kesät. Ja aurinkoisiakin ne oli aina. Nyt on sitten kaksi ja puoli kuukautta lomaa kolmen lapsen kanssa. Mies on mukana menossa neljän viikon ajan. Ihanaa laatuaikaa ja sisarusten nahistelua.

Kesän tehtävälistan vierelle laadittiin lasten kanssa vähän mukavampi tehtävälista, eli mitä kesälomalla tehdään. Lapset olivat aivan innoissaan laatimassa listaa. Tietenkin saatiin vähän riitaakin aikaiseksi siitä, kumpi saa sanoa seuraavaksi mitä tehdään lomalla. Tosin se, että toteutuuko kaikki, jää nähtäväksi. Kesän kuluessa voidaan sitten tähän ruohonvihreään paperiin merkitä mitä on tullut tehdyksi.



Listasta voisi päätellä, että rahathan tuossa palaa. Ja palaahan ne, vaikka vapaaliput ja ilmaiset yöpymisetkin on järjestyksessä. Jospa tämän listan avulla tulisi oikeasti lähdettyäkin jonnekin, eikä vaan maleksita kotona. Vaikka siis kotona olokin on merkitty listalla ja samoin kuin jätskinsyönti ja yhdessäolo. Purjehduksen kohdalle esikoinen kävi vielä piirtämässä hymynaaman, taitaa hänen suosikkinsa olla siinä. 

Hyvää kesänalkua ja onnea valmistuneille!


ps. Nuo kirkkoveneen näköiset jutut on olevinaan aurinkoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!