maanantai 25. kesäkuuta 2012

Mökkimörkö

Juhannuksena mökkeiltiin, niinkuin suomalaisen pitää. En vieläkään keksinyt sitä mökkeilyn syvintä olemusta, mutta ihan kivaa se silti oli.

Tietenkin pakkaamisen perheessäämme hoitaa Oy Äiti Ab ja sitähän riittää. Viiden hengen joka sään vaatetukset ja ruuat (loppuelämäksi) oli pakattava mukaan.Tila-automme kuutiot oli lähes kokonaan käytetyt ja jotain jätettiin jopa ihan kotiinkin tilanpuutteen vuoksi (eikä kyllä kaivattukaan perillä).

Tuo pakkaamisen hoitava firma hoitaa perillä myös tavaroiden purkamisen. Se oli erittäin mukavaa nyt kun mökki oli saanut kaksi huonetta lisää ja tavarat sai kaappeihin piiloon eikä niihin tarvinnut koko reissun ajan kompastella. Tämä monialainen yhtiö hoitaa myös muonituksen ja siivouksen mökillä ollessamme, joten varsinaista lomailuahan se ei ole. Tiskaus onneksi oli hyvin pitkälle ulkoistettu Oy Tytär Ab:lle, joka oli oikein innokas tehtävässään. Arkemme oli siis siirretty tiskikoneettomaan tilaan.

Ruoanlaiton, siivouksen ja tiskauksen välillä sai istuskella terassilla ja tuijotella lapsia joilla oli tylsää. Tylsää oli nimenomaan siksi, että mökin telkkarista ei tule lastenohjelmia koko päivän ja pelikoneet oli tarkoituksella jätetty kotiin. "Äiti, mulla ei ole tekemistä!" olikin tämän juhannuksen slogan.

Kotiin jäi myös hiusharja (tätä kyllä kaivattiin), jonka seurauksena hyvin saunoneen Oy Äiti Ab:n toimitusjohtajan ulkomuoto muistutti mörköä.

Mukaan taas tuli napattua pino lukemattomia naisten- ja sisustuslehtiä, jotka sitten lukemattomina tuotiin takaisin kotiin. Takaisin kotiin tuotiin myös melkoinen määrä ruokatarvikkeita. Hyvä, että nekin on nyt käynyt tutustumassa mökin ruokakomeroon ja jääkaappiin. Nyt on edessä vielä pyykinpesua ja pari kassia on vielä purkamatta kokonaan.

Olimme mökillä kaksi yötä, mitä jos siellä pitäisi viettää koko neljän viikon kesäloma? Peräkärryn kerako sinne on sitten taivallettava? Ja sitten kyllä mukaan pitäisi ottaa myös niitä pelikoneita...ja se hiusharja!Aamu melkein Airistolla 
Henkevät nuotiokeskustelut
Jos tunnistaisin mikä lintu kyseessä, sen nimi lukisi nyt tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!