keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Vapaaehtoisuudesta diktatuuriin

On joku sellainen sanonta, että missäs se paska on muualla kuin rattailla. Pätee kyllä minuun, mutta valitettavan moneen ei.

Meillä kun toimii päiväkodissa vanhempainkerho, jonka aktiivijäseniä on...tuotanoin...minä. Kerhon jäseniä on tietenkin kaikkien päiväkodin kullannuppujen vanhemmat, ihan automaattisesti. Keneltäkään ei kysytä, haluatko mukaan vaan ihan kaikki on hommassa mukana. Tai siis niiden pitäisi olla, edes jotenkin.

Järjestettiin naistenilta maaliskuussa. Suunnittelupalaverissa oli minun lisäkseni kaksi äitiä. Toinen heistä vain kävi paikalla ja se toinenkin oli meidän naapuri, jonka olin väkisin raahannut paikalle. Kun se naistenilta sitten oli, toinen näistä suunnittelijoista ei tullut ollenkaan paikalle (naapuri) ja se toinenkin tunnin myöhässä. Onneksi yllättäen yksi äiti oli päättänyt tulla aikaisemmin paikalle ja näin ollen en ihan itsekseni ollut järjestäjänä.

Eikä siinä mitään, minähän mielelläni järjestän. Mutta tavallaan tälläisen kerhon toiminnassa olisi kivaa, että järjestetään yhdessä. Kyllähän niitä iltoja voisi sitten itsekseen kotonakin järjestää, mutta kun se ei ole tässä se juttu. 

Pari viikkoa sitten päätin itsekseni kutsua kokouksen koolle ja meitä oli paikalla ennätykselliset viisi henkeä. Ja tällä porukalla päätimme järjestää pihatapahtuman. Ilmeisesti edellisen pihatapahtuman (järjestelytoimikunta minä+1) suuri menestys johdatti ajatukseen, että otetaanpa uusiksi.

Tämä meidän kerhomme on saanut paljon aikaankin, enkä sitä suinkaan yksin ole tehnyt. Mutta mikä ihme siinä on, että niin moni on valmis nauttimaan työn tuloksesta, mutta itse ei ole halukas tekemään mitään. Moni siis nuolee vain ne kermat päältä. 

Meillä ei kuitenkaan kysellä puolueiden jäsenkirjoja, uskontoa eikä edes ihonväriä. Jos perustaisin uuden kerhon, vapaaehtoisten kerhon, niin olisinko sen ainoa jäsen?

Ensi maanantaina meillä on nyt pihatapahtuman suunnittelupalaveri. Jännityksellä odotan vapaaehtoisten suurta joukkoa.

Miten toimii Vapaaehtoisten pelastuspalvelu jos ei ole niitä vapaaehtoisia. Googlehaun mukaan muuta vapaaehtoista on eläkevakuutus, asepalvelus, maanpuolustus, lapsettomuus ja lentomaksu. Mielenkiintoisin vapaaehtoisuuden muoto on ehkä tämä: vapaaehtoinen liike ihmiskunnan lopettamiseksi. KVG -jos et tiedä mitä se on.


PS.
Nimeän itseni täten vanhempainkerhon diktaattoriksi. Se kun näyttäis aika hyvältä käyntikortissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!