perjantai 16. elokuuta 2013

Kahden viikon haaste

Käytin edellisiltani raivaamalla Prinsessan huoneen. Samalla vaihtui taas huonekalujen paikat ja lopputulos oli siisti. Ei täysin toivottava, mutta siisti. Yhden jätesäkillisen poisheitettävää sieltä löysin. Osa tavarasta on täysin salaa jätesäkkiin heitettyjä, kuten loppuunkuluneet prinsessamekot. Jos niistä tulee jotain sanomista, niin ehkä mun pitää taikoa uusia mekkoja. Ne kun on aika suosittuja ollut ja se todella niistä näkyi rispaantuneina ja revenneinä saumoina, nukkana ja reikinä. 

Vannotin Prinsessan pitämään huoneensa yhtä siistinä seuraavan kahden viikon ajan. Jos huone on joka ilta siisti, hän saa yllätyksen. Leikkiä saa ja leluja levittää, mutta ne pitää leikin tai päivän päätteeksi siivota pois.

Eilen illalla sama temppu Esikoisen huoneessa. Ne legot! Yksikään hieno ja kallis juttu ei ole ehjänä. Niitä pienenpieniä osia on vähän joka paikassa, maton alla ja nurkissa. Kesän jälkeen esillä olevista poliisiaseman ja avaruusaseman raadoista sai pyyhiä pölyjä. Aika tuskaista hommaa, en suosittele. Esikoisen huoneessakin huonekalut vaihtoi paikkaa, näin saa kivasti joka puolelta pölyt pois. Likaisia vaatteita ja niitä legonperkeleitä sieltä siivoilin, jätesäkkiä ei tällä kertaa tarvittu. Tosin kaikki kaapit on vielä siivoamatta.

Esikoisen kanssa on tehty myös kahden viikon siivoushaaste. Yllätyksiä luvassa, jos huone on seuraavan kahden viikon ajan siisti. Ehdotin myös miehelle samaa, mutta jotenkaan se ei lämmennyt asialle.

Jotenkin mä luulen, että ei tarvi pahemmin niitä yllätyksiä lapsillekaan miettiä. Prinsessa oli tosin jo saanut anopikin samaan juoneen, anoppikin lupasi yllätyksiä jos huone on kahden viikon PÄÄSTÄ siisti.

PS.
Mitä ihmettä tehdä ylimääräisillä kirjoilla ja palapeleillä?

6 kommenttia:

 1. Voisin kanssa kokeilla tuollaista kahden viikon haastetta. Ensimmäisenä haasteena meillä on tosin saada huoneet siistiksi :( Se projekti jatkuu ja jatkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen juurikin tuskailin sitä, että tämä on päättymätön rumba. Varsinkin kun yhteen huoneeseen menee yksi ilta! Ja sitten parin illan jälkeen sitä saa taas jatkaa siitä mistä on aloittanut. Seuraavaksi vuorossa on kodinhoitohuone, voi järkytys minkä näköinen se on! Lupaiskohan mullekin joku jotain yllätystä jos pidän sen siistinä? =)

   Mä kyllä raportoin, että miten meillä kävi. Että kannattaako... =)

   Poista
 2. lahjoita ylimääräiset lähipäiväkotiin, koulun iltapäiväkerhoon tai perhekerhoon!
  Minä olen laahannut kasakaupalla leluja, kirjoja ja pelejä em. paikkoihin, tyytyväisenä ovat ottaneet vastaan.

  Pitäisiköhän ottaa kaksiviikkoishaaste vastaan? Raivasimme suunnilleen viikko sitten, lattiapintaa on edelleen näkyvissä. Aika toiveikaista siis - saattaisivat jopa suoriutua kaksiviikkoisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lähipäiväkoti on jo täynnä näitä lahjoituksia. Mutta pitääkin kysyä sieltä leluttomasta kuopuksen entisestä päiväkodista, jos niille kelpaa.

   Tervetuloa ottamaan kaksiviikkoishaaste vastaan. Teillähän tosin on pieni varaslähtö, joten toinen viikko menee ihan heittämällä tähän päälle. =)

   Poista
 3. ...tai sairaalaan. Niissäkin voi olla pulaa pikkupotilaiden viihdykkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä riittää näitä, niin kysytäänpä sieltäkin.

   Poista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!