maanantai 25. marraskuuta 2013

Yksitoista

Sain Marikalta Kinttupolut -blogista haasteen. Kiitokset Marikalle!


Haasteen säännöt:
Kiitä haastajaa
Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 faktaa itsestään.
Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
Heidän pitää valita 11 bloggaajaa.
Sinun pitää kertoa, kenet olet haastanut.
Ei takaisin haastamista

Yksitoista faktaa minusta. (Voi apua!)

1. Laulan autossa. Laulan vaikka olisi matkustajia kyydissä. Ihan sama mikä biisi tulee radiosta, niin laulan mukana. Kuulemma ärsyttää kanssamatkustajia, silti en ajatellut lopettaa. Yksin ajellessa laulan todella kovaa, enkä välitä vaikka liikennevaloissa saatan näyttää naurettavalta. Siis saatan näyttää...

2. Olen ainoa tuntemani ihminen (voiko noin sanoa), jolla on ollut ikkunankahva silmässä. Olin alle kaksivuotias kun katselin muiden hoitolasten tavoin ulos ikkunasta ja sitten tapahtui jotain, jonka seurauksena silmässäni oli ikkunankahva. Seurauksena tuhoutunut kyynelkanava. Osaan silti itkeä, joskus ihan tietämättänikin juuri tällä silmällä.

3. Mielestäni vessanpytyn kannen asento on yhdentekevää, kunhan molemmat (sekä rinkula että kansi) on alhaalla. Eli ei niin yhdentekevää... Lapsiperheellisenä arvostan myös sitä, että wessa olisi vedetty heti asioinnin jälkeen.

4. Minua pidetään hyvähermoisena tyyppinä, tosiasiassa hermot menee ihan sekunneissa. Taika piilee siinä, että osaa piilottaa hermonmenetyksensä ja tekee sen vain oikeista syistä ja aiheista. Esimerkiksi mopoautot, tyhmät ihmiset ja tylsyys on ihan hyviä aiheita. Kun taas sisustustyynyn muhkurat tai liian lyhyt tamponinnaru ei ole.

5. Tämä faktojen hakeminen on muuten pirun vaikeaa...

6. Poden jatkuvaa vauvakuumetta. Oletan, että joskus vielä hellittää.

7. Huumorintajuni on jokseenkin härski ja kieroutunut. Myönnän, mutta välillä hihittelen itsekseni enkä kehtaa myöntää kuinka kieroutunut se on.

8. Oletuksista huolimatta, minulla EI ole silikonirintoja! (Hih)

9. Olen kiltti (pukillekin tiedoksi), en ainakaan tietoisesti halua sanallisesti tai muutenkaan loukata ketään. Pidän mölyt mahassani, mikäli mielipiteeni voi pahoittaa jonkun mielen. 

10. Olen huono pitämään puoliani. En jaksa kinastella tai jankuttaa, kärsin mielummin itse nahoissani kuin että käyttäisi aikaani jankuttamiseen.

11. Mulla on torstaina synttärit. 


Sitten Marikan kierrätyskysymyksiin (jotka aion kierrättää edelleen, on niin hyvät kysymykset)


Lempi joululaulusi?
White Christmas tai Valkea joulu, ihan kummalla kielellä tahansa. Joskus teininä soitin repeatillä Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen biisiä ja sekin on hyvä, edelleen. (Kuka teini soittaa repeatillä joululauluja? Kysyn vaan!)

Koska joulua saa alkaa fiilistelemään?
Vaikka juhannuksena! Itse yritän pidätellä tänne marraskuun loppuun asti.

Jouluvaloja? Värejä vai pelkkää valkoista?
Valoja paljon! Eilen virittelin lisää jouluvaloja sekä sisälle että ulos. Sisällä ei paljon muuta valoa enää tarvitakaan. Ja tylsästi kaikki on valkoisia...paitsi happy lightsit (jotka taas ei ole jouluvalot).

Mitä syöt jouluna? Kalaa? Kinkku vai kalkkuna?
Tämän joulun osalta vielä yllätys, kun mies päättää (ehkä kebabbia). Yleensä kuitenkin kinkkua ja toki kalaakin pöydästä löytyy.

Glögiä, skumppaa, kotikaljaa vai jotakin muuta jouluina?
Paljon glögiä, jouluruuan kaveriksi sopii hyvin skumppa. Myös punkkua ja iltaviskit saattaa kuulua ohjelmistoon.

Miten teillä avataan lahjat? Yksi kerrallaan vai kaikki yhdessä?
Olen kaikkien vastustuksesta huolimatta lanseerannut 'yksi kerrallaan' lahjojenavaussysteemin. Täysin siitä syystä, että lahjojen avaus ei ole sekunnissa ohi ja näin kaikki näkee mitä muut on saaneet lahjaksi. Joka vuosi tämä aiheuttaa sanomista, mutta en anna periksi. Omat lahjani tosin pihtaan viimeiseksi, pidän blondia jännityksessä.

Koska teille tulee kuusi? Vai tuleeko? Aito vai kopio?
Aito kuusi on pakollinen. Jos joulu vietetään kotona, se tuodaan vasta paria päivää ennen aattoa. Jos taas joulunpyhät vietetään jossain muualla, kuusi tulee silti ja noin viikkoa ennen aattoa.

Vietetäänkö joulu omalla perheellä vai suuremmalla joukolla?
Joka toinen joulu vietetään minun vanhempieni luona, mukana viime jouluna oli siskoni perheineen, appivanhempani ja hyvä ystäväni. Suosin isompaa joukkoa. Tämän joulun kokoonpanosta en vielä tiedä. Appivanhempien kera nyt vähintäänkin, muut joulunviettäjät on pelkkää bonusta!

Mikä on joulun kohokohta?
Se hetki, kun vatsat on täynnä eikä pukki ole ihan vielä tullut. Toinen ihana hetki on joulupäivän aamu. Kun pahin tohina on ohi ja voi olla rennosti. Kotijouluina ollaan usein vietetty yöpaidassa koko joulupäivä.

Saada vai antaa? Molemmat?
Ehdottomasti antaa! Varsinkin silloin kun tietää, että lahja on mennyt täysin nappiin!

Joulun tärkein perinne?
Lapsuudenkodissa perinteitä tuntui olevan enemmänkin. Esimerkiksi joulukuusen koristelu tehtiin aina silloin kun televisiosta tuli joulurauhan julistus. Kuu-ukko -koristeen sai aina ripustaa vanhin lapsista. Kuu-ukko on isäni lapsena tekemä kuusenkoriste, joka on kyllä jo hyvin kärsinyt, mutta kaikille todella rakas. Oman perheeni kesken yritän niitä perinteitä rakentaa, mutta yleensä se kaatuu siihen, että lapsia ei kiinnosta tai huvita, sitten minulla menee hermot ja teen itse tai jätän tekemättä. 


Haastan kaikki muut kirjautuneet lukijani paitsi itse haastajan, minun matikkapäälläni päästään sitten lukuun 11. Mikäli lukijalla ei ole omaa blogia, vastauksia voi heitellä kommenttiboksiin!

PS.
Tiettykin Nollis, saat vastata! =)


4 kommenttia:

 1. Pentele. Mä jo ehdin nuolaista.

  Eikun kiitos, ihan oikeasti. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkeinhän se lipsahti minultakin...

   Poista
  2. odotan mielenkiinnolla tuota teidä kebabjoulua :)!

   Poista
  3. Niin minäkin. Samalla yritän pitää anoppia aisoissa, hän kun on päättänyt, että meidän touhuista ei tule mitään ja hänen pitää hoitaa meidän joulujärjestelymme...

   Poista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!