maanantai 11. marraskuuta 2013

Kirppuja torilla

Vuokrasin kirpputoripöydän kahdeksi viikoksi, kuvittelin että pääsen näppärästi lasten vanhoista vaatteista näin eroon. Naapuri oli juuri päättänyt oman kaksiviikkoisensa ja hehkutti 300 euron tulojaan. No, minun kahden viikon tuottoni oli 27 euroa. Sain sentään omani pois, mutta ihan vaivanpalkkaa tästä ei kyllä saanut. Hinnat oli mielestäni alhaiset ja tavarakin täysin kelpoa, ainakin itse voisin ostaa vastaavia kirpputorilta. Esimerkiksi Prinsessan noin neljä kertaa käyttämä takki ei lähtenyt viiden euron hintaan vaikka mielestäni on kaunis ja siisti takki. 

Kun sitten keräsin tavarani ja kassalla juttelin henkilökunnan kanssa, he sanoivat että usein ne pöydät joissa on pelkkiä vaatteita saa huonommat myynnit, kuin jos myynnissä olisi sekä vaatteita että leluja, kirjoja ja harrastusvälineitä. Hmmm...olisiko tämä ollut kiva kuulla ennen kirpputorimyynnin aloitusta. Luulisi, että asia olisi provikkapalkalla tienaavalle kirpputoriyrittäjällekin jokseenkin hyödyllinen.

Mutta jos minun myymäni vaatteet ei menneet kaupaksi, niin mikäköhän meni pieleen sillä myyjällä, joka myi äitiyspakkauksen toppapukua lisäherkkuineen (hanskat, pipo, tossut) 60 euron hintaan. Näytti viettävän siellä myös sen pariviikkoa hyllyssä minkä minunkin vaatteeni. Samoin polvesta puhki kulutettu merkkihaalari, jonka hintalapussa oli 95 euroa. Tai lähes loppuun kulutetut Kuoma-kengät 19 euroa ja vähän parempikuntoiset 24 euroa. Onko tässä kirpputoritouhussa enää mitään järkeä?

Jos kaupasta saa jo uudet linttaanastumattomat kengät samalla hinnalla kuin kirpputorilta vanhat, niin meneekö tässä kierrätysidea järjen ohi? Vaikka tokihan hyvällä tavaralla voi olla hyvä hintakin, niin silti pitää muistaa että kyseessä on käytetty tuote, eikä hinta voi olla vain vähän alempi kuin uuden vastaavaan. Onneksi tuolta kirpputoreilta löytyy sentään järkeviäkin myyjiä. Vaikka tosin toisinpäinkin joskus menee: Myyjä myi oman pöytänsä takana käyttämätöntä Cranium -lautapeliä kahdella eurolla, ostaja halusi maksaa enemmän. Kaupat sovittiin kolmella eurolla. Samoin ostin kaverin tytölle ihanat kengät (kuin uudet) viidelläkymmenellä sentillä (0,5 euroa).

PS. 
Käytin kyllä tuon 27 euron tuottoni ostamalla mm. kuopukselle talvitakin, Prinsessalle jumppapuvun, onepiecen (jota lupailin, ettei meidän perheessä kenelläkään koskaan tule olemaan) sateenvarjon ja lelun.

2 kommenttia:

 1. Minullakin on joskus käynyt huono tuuri kirppismyynnissä. Tuossa kirppiksessä, jota itse käytän menee hyvin tietyn tyyliset vaatteet. Mulla on joskus ollut siellä edullisesti ranskalaisia kalliita merkkivaatteita. Kaikki oli tangossa myymättä, sen sijaan jokainen itse tekemäni vaate oli myyty. Myös ne pari, joista mietin, että kehtaanko noita myydä. Seuraavalla kerralla nostin omatekoisten hintaa ja jälleen laskin ranskalaisten. Sama juttu.

  Itse en enää viitsi viedä pientä määrää, kun vaivanpalkka jää niin pieneksi. Sitten kun niitä keräilee, on lopuksi tavaraa liikaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivosin juuri lasten vaatekaapeista enemmänkin pieniä vaatteita mitä meni kaupaksi kirpputorilla, että varastoni huutaa armoa. Hyvän tilin tehnyt kaveri tiesi kertoa, että kirpputorilla näkyy mm. lapsilisien maksupäivä, että myynti kasvaa sinä päivänä ja sen jälkeen.

   Seuraavaksi menen itse myymään, niin pääsen niistä paremmin eroon. Huono myyjä olen, kun suostun kaikkiin tinkauksiin.

   Poista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!