maanantai 18. marraskuuta 2013

Kun anoppi höyrypesurin osti...

Anoppi osti tv-shopista höyrypesurin.

Anoppi ei siis bongannut höyrypesuria telkkarista, vaan hän kuuli itse pesurista ystävältään, joka oli myös kyseisen laitteen itselleen hommannut. Koska anoppi ei ollut nähnyt mainosta, ei hän tarkkaan tiennyt miten hän omansa tilaisi. Soitti pöllölaaksoon tietenkin auttaa, siellähän niitä on höyrypesureita uutisstudion ja chattijuontajien jaloissa odottamassa ostajaa. Anopin mukaan hän kyllä tiesi, että niitä ei sieltä saa, mutta jos sieltä olisi saanut lisävinkkiä hankintapaikasta. No ei tiedetty. Voi olla maikkarin puhelinkeskuksessa hämmästynyttä sakkia sen puhelun jälkeen.

Seuraavan viikon anoppi tuijotti telkkaria ja odotti höyrypesurimainosta. Ei tullut mainosta prime time -aikaan ei. Sitten anoppi päätteli, että kyllähän niitä samoja varmaan myydään kaupoissa, no ei myyty. Sitten anoppi keksi, että ystävällä voisi olla vielä se puhelinnumero tallessa, no ei ollut. 

Tämä kaikki työ oli tehty, eikä anoppi ollut nähnyt vilaustakaan koko höyrypesurista. Että siis edes tietäisi miltä se laite näyttää. Sellainen oli nyt pakko saada.

Jossakin vaiheessa vinkkasin, että niitä mainoksia tulee keskellä päivää ja että olin nähnyt sen mainoksen moneen kertaan. Anoppi sitten otti päivävuoron telkkarin äärellä ja löysikin mainoksen. Mutta sepä olikin väärä höyrypesuri, sen kun piti olla keltainen. Toinen vinkkini oli etsiä sitä internetin ihmeellisestä maailmasta, mutta koska merkkikin oli täysin unohduksissa, anopin mielestä se on ihan turhaa touhua sieltä mitään hakea.

Nyt anopilla on sitten keltainen höyrypesuri tv-shopista. Ikinä en ole sellaista mainoksessa nähnyt, saati merkistä kuullut. Anoppi ei edes suostu kertomaan mistä hän sen lopulta löysi, mutta kivenkovaa väittää sen olevan tv-shopista. 

Viikonlopun se pesuri vietti meillä, mahtava kapine kerrassaan. Paketissa ei ole suomenkielistä ohjekirjaa, mutta testaamallahan se selviää. Eikai niitä ohjekirjoja luettavaksi ole tehtykään. Meillä on nyt kylpyhuoneet kuin uudet, valkoiset seinälaatatkin suorastaan kiiltää. Keittiön ja ruokailutilan laattalattiat on myös jynssätty, mikä on aivan mahtavaa. Uuniakin yritin sen kanssa eilen pestä, mutta ei oikein ollut toimiva kapine siihen. Pitänee kuitenkin palauttaa se oikealle omistajalleen. Hän on kuitenkin nähnyt aika paljon vaivaa sen saadakseen. 

Niinhän se menee vaikka läpi harmaan kiven saadakseen minkä tahtoo. Valitettavasti. Niitä toisia keltaisia  höyrypesureita olisi saanut kaupasta hakemalla. 

PS. 
On se sen verran kiva kaveri tuo höyrypesuri, että pitänee ostaa oma. Sellainen, millä voi myös höyrytellä mattoja ja vaikka sänkyä. Voihan olla, että tuo outo keltainenkin soveltuu siihen, pitänee lukea se saksankielinen ohjekirja. Anoppi oli kuitenkin saksan sanakirjankin liittänyt mukaan kun sen meille toi...


8 kommenttia:

 1. Meilläkin asuu Häyrinen, Höyry Häyrinen, ja eri kiva kaveri on hän totta tosiaan! Hän on peräisin ihan NetAnttilasta, mallia Kärcher ja seikkaperäiset suomenkieliset ohjeet oli hänellä mukanaan. Muuta vikaa en ole hänestä toistaiseksi löytänyt kuin sen, ettei hän omia aikojaan sieltä siivouskomeron uumenista lähde pesupuuhiin vaan ihan itse pitää aktivoitua, se on kyllä vähän tylsää. Mutta ehkä seuraava kehitysversio on tässä suhteessa edistyneempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitänee myös odottaa tätä kehitysmallia. Muutama muukin juttu olisi ollut kehitysajatukssani, mutta ehkä noissa Kärcherin malleissa onkin enemmän mietitty esimerkiksi käyttäjän ergonomiaa yms. Tässä anopin mallissa on kahvakin niin terävä ja kova, että mulla on kämmen ihan arkana edelleen. =)

   Poista
 2. Toi sun anoppis kuulostaa kyllä...mainiolta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että aika moni muu olisi luovuttanut ja käynyt ostamassa sen Kärcherin kaupasta. Mutta tämä täti ei...

   Poista
 3. Jatkan tätä repeilyä täällä :D

  A-noppi on kyllä aika hyvä tuossa soittelussa.. moniko muu olisi keksinyt soittaa maikkarille..

  -S-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anopilla ei ole mitään esteitä soitella kenellekään...tunnetusti.

   Poista
 4. :D Ei tähän taas tiedä mitä sanoa, on se kyllä mainio! Se mistään tv-shopista sitä ole kuitenkaan löytänyt, jostain halpahallista, kun ei kerran ole edes suomenkielisiä ohjeita mukana!

  Onhan noita höyrypesureita maalima täynnä - ihan on erivärisiä ja mallisia ja hintaisia - vai oliko tässä nyt tärkein tekijä se, että "kun kaverillakin on ja se on ostos-tv:stä!" ? Ja ai niin, kun se piti olla ehdottomasti keltainen :D

  Voi A......

  Kuulostaa edelleen hiukan mun ex-Aalta. Hän tosin ei tuollaisiin turhuuksiin rahojaan laittanut (hänen sanojaan) vaan esim. ikkunat pestiin ihan vanhaan hyvään tyyliin rätin ja sanomalehtien kanssa. Ja niitä sifonetteja kului sitten muutama siihen hommaan......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti piti olla samanlainen kun kaverilla, eihän siinä sitten auta.

   Anoppi osti jo aikaisemmin sellaisen ikkunahöyrypesurin, mutta ei käytä sitä, kun ei tullut ollenkaan hyvää jälkeä. Vikahan ei voinut olla käyttäjässä...

   Poista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!