keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Myöhässä taas


Pitäisi hyökätä kauppoihin ostamaan talvivaatteet lapsille. Ja tiedän, olen jälleen myöhässä. Pikainen nettisivujen selaus tosin osoittaa, että kaipaamiani esikoisen ulkohousuja (niitä ainoita jotka sen käytössä on kestäneet pidempään kuin viikon) on kaupassa vielä viisi kappaletta. Ei taatusti ole enää yksiäkään sitten kun sinne ehdin.

Sama juttu on kenkäkaupassa. Lisäksi mukaan pitänee roudata ne jalat, joihin kenkiä sovitetaan. Eli mikään pikaostosreissu tästä ei tule. Varsinkin kun lapsilla ei ole vieläkään käsitystä siitä, että ulosmennessä laitetaan takki päälle ja lakki päähän. Esikoisen viime viikkoinen kuume hieman lisäsi ymmärrystä, mutta edelleenkin hän tarkistaa, että pitääkö laittaa pipo. PITÄÄ!

Itsellekin pitäisi jotain löytää. Kaappihan on edelleen täynnä, mutta eihän sieltä mitään päällepantavaa löydy. Koko sirkuksen kanssa tehty ostosretki tosin varmistaa sen, että mitään ei tule itselle ostettua tai ainakaan sovitettuna. Paitsi ehkä kynsilakkaa.

Koska aikani ei nykyään enää riitä kynsitaikurin tuolissa istumiseen olen käyttänyt vähäisiä iltatuntejani kynsien lakkaamiseen. En sitten mitään muuta ajanvietettä keksinyt, en. Viikonlopun kirkkaat juhlaglitterkynnet oli pakko poistaa kuitenkin jo maanantaina ja siinä olin jo saanut otettua esiin huimasti kasvaneen kynsilakkavalikoimani kun kuopus tuli paikalle. Otti käteensä sen uuden suosikkini (maitokahvin värisen) ja paiskasi sen lattialle. Rikkihän se meni, levisi laajalle alueelle keittiön pöydän alle ja sieltä vielä terassin oveen asti ja osumia tuli niihin juuri ostettuihin ruokapöydäntuoleihinkin. Siinä ajassa kun kärräsin kiljuvan kuopuksen olohuoneen puolelle ja keräsin siivousvälineitä, oli tuo kynsilakka melko kovasti jäänyt kiinni sekä lattiaan että tuoleihin. Myöhässä taas... Laattasaumoista ei ole kovin mielekästä rapsutella pois kynsilakkaa. Mutta nytpä on lattia pesty kynsilakanpoistoaineella, onneksi oli laattaa eikä parkettia.

PS.
Lapset on kutsuttu kaikki eri Halloween -bileisiin. Meidän vanhempien kutsut on varmaan eksynyt postissa. Hieman ehkä lohduttaa se, että linnanjuhlien kutsut on just postitettu. Any day now...

2 kommenttia:

 1. tsemppiä varustelu-urakkaan. Tiedän, että kolmen lapsen varustelu ei ole helppoa, etenkään kun aikaa on rajoitetusti. Olen itse päässyt niin pitkälle, että enää puuttuu pipoja ja hanskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein eilen lounastunnilla (tai puolikkaalla) täsmäiskun. Löysin kuin löysinkin niitä toppahousuja, viimeiset esikoisen kokoa ja Prinsessakin sai sitten omansa. Mutta sisäisen hamsterini jouduin pitämään piilossa, vaikka todella hyviä talvitakkeja oli 30 euron hintaan alessa, mutta turhan isossa koossa. Missä mä niitä säilyttäisin ensi talveen tai jopa sitä seuraavaan? Kenkäostoksille on pakko ottaa se jalka mukaan...

   Kävin eilen nopeasti tosiaan myös aikuisten vaatekaupassa, koska sieltä ei kuitenkaan löydy mitään. No tällä kertaa sitten löytyi kolmen kassillisen verran...

   Poista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!