Eihän omena-aika vielä mennyt ohi?
Tässä resepti, jota ekaa kertaa testasin ja muokkasin omakseni. Tein tuplamäärän, vieraille toinen piiras ja toinen pakastimeen. No, vieraat ja oma väki söikin sitten tuplaten piiraita.
Pohja
100 g voita tai margariinia
1,25 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl vaniljarahkaa
Täyte
4 omenaa
1,5 tl kanelia
sokeria tai juoksevaa hunajaa
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rahka. Taikina vuokaan ja omenat päälle. Omenien päälle ripotellaan kanelia ja sokeria tai hunajaa. Fariinisokerikin käy. Fanitan kardemummaa ja sitä lisäsin enemmän kuin tässä ohjeessa. Alkuperäisessä ohjeessa tuon rahkan tilalla oli luonnonjogurttia, sitä kun ei meillä kaapissa ollut niin tuo vaniljarahka toimi todella hyvin tilalla.
Vaniljakastiketta tai jätskiä mukaan ja nam!
Aikaisemmin postasin siitä parhaasta raparperipiirakasta, jota tein keväällä monia eri versioita. Nyt on sitten se resepti hukan teillä. Jospa tälle ei kävisi nyt samoin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!