keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Valmista kauraa

Olin eilen kouluvalmiuskeskustelussa. Prinsessan koulunaloitus lähestyy ja kovasti se on häntä jännittänytkin, että mitä jos hän ei pääsekään vielä ensi syksynä kouluun. Keskustelussa kuitenkin tuli selväksi, että tuleva koululainen meillä asuu. Kovasti on tyttö kehittynyt ja kasvanut eskarivuoden aikana ja eilen se jotenkin omaankin tajuuntaani iski. Siinä keskustelun aikana katselin sitä pientä tyttöäni, joka osallistui keskusteluun reippaasti ja omilla mielipiteillään. Ei olekaan enää pieni tyttö. Mihin ne vuodet on vierinyt?

Ja kuinka paljon äiti tarvitsee diapamia selvitäkseen kyynelittä ensimmäisenä koulupäivänä?

Esikoulussa hauskinta on ollut matemaattiset tehtävät ja eniten Prinsessa odottaa koulussa myös oppivansa matematiikkaa. Lapsissani on joku vika, sillä esikoinen sanoi juuri samat sanat vastaavassa tilanteessa ja vieläkin hänen lempiaineensa on matematiikka. Itse vihasin matematiikkaa lapsena (ja vielä aikuisenakin), mutta nyt harmittaa. Ymmärrän nyt, että kyse on enemmän asenteesta ja perslihaksien kestävyydestä (että jaksaa istua ja harjoitella) kuin mistään muusta. Nyt voisin vähän laskeskellakin jotakin. Hienoahan se siis on, mutta ei ole äidiltään perinyt tuota asennetta.

PS. 
Keskusteltiin jälleen myös Prinsessan voimakkaasta omasta tahdosta. Eskariopen mukaan se on pääsääntöisesti vahvuus, kunhan ne kulmat siitä hioutuu. Ihan aina se ei kotona tunnu pääsääntöisesti vahvuudelta.

4 kommenttia:

 1. Niin eläydyin! Mulla ei vielä ole tuota keskustelua ollut, mutta varmaan pian. Meidän kuopus on kanssa kasvanut ja viisastunut (rauhoittunut) eskarivuoden aikana. Saatan vuolaasti itkeä syksyllä kun nuorin aloittaa koulun. Keväällä itken kun vanhin lopettaa yläasteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin tuossa eilen jo itselleni muistuttaa, että sitten on vielä kuopus, jonka koulu-uraan on aikaa vielä useampi vuosi. Mutta ei lohduttanut sitten yhtään! Prinsessa on myös rauhottunut ja tullut omatoimisemmaksi ja mitä kaikkea muuta positiivista vielä voisinkaan lisätä tähän.

   Poista
 2. Vahvaa tahtoa ja voimakasta tempperamenttia on kyllä näin myrskyn silmässä olevan vanhemman silmin t o d e l l a vaikea nähdä pääsääntöisesti vahvuutena, ainakaan koko aikaa. Meillä on sekä poika (pian 4v) että tyttö (kesällä 2v) perineet äitinsä räiskyvän ja itsepäisen luonteen kera järkkymättömän tahdon, jonka avulla varmasti mennään vaikka sen kuuluisan harmaan kiven läpi. Aika usein noiden tahdonilmaisuja kuunnellessa ja erotuomarina toimiessa käy mielessä, että sellainen rauhallinen ja joustava laps olis kiva. Toisaalta noista -toivottavasti- kasvaa vahvoja, itsenäisiä ja oman arvonsa tuntevia aikuisia, jotka eivät alistu kynnysmatoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös nuorimmaisella (2v) sama tahtotila ja ehkä se joskus siitä vielä vahvuudeksi minunkin (ja sinunkin) silmissäsi muuttuu. Sitä odotellessa...

   Tuo myrskyn silmässä jotenkin kuvaa hyvin elämää vahvatahtoisen/tahtoisten kanssa.

   Poista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!