tiistai 4. maaliskuuta 2014

Irtisanomislomakkeita

Työpaikoilta jaetaan irtisanomislomakkeita joskus perustelluista ja välillä vähän perustelemattomistakin syistä. Tämän voisi mielestäni ottaa käyttöön noin niinkuin muutenkin. 

Esimerkiksi ystävyyssuhteisiin. 

Minulla ei ole tarvetta täyttää kyseisiä lomakkeita, mutta oikeastaan haluaisin saada niitä. Elämäntilanteet tietenkin muuttuu, mutta niin muutumme mekin ihmisinä. Ymmärrän, että minäkin varmasti olen muuttunut. Omasta mielestäni pelkästään viisastunut ja tullut huonomuistisemmaksi. Ystäväni sitten tietävät paremmin, että mihin suuntaan muutokseni on tapahtunut. Ymmärrän senkin, että tulee uusia ystäviä ja uusia mielenkiintoisempia tuttavuuksia. 

Mutta itselläni niitä rakkaita ystäviä on vain rajallinen määrä, enkä yhdestäkään haluaisi luopua. Ymmärrän, että jos olemme kasvaneet erillemme ystävinä niin yhdessäolo ei niin enää houkuttelekaan. Mutta kun...minähän oon hauska ja viisas ja sarkastinen ja rasittavakin. Niinkuin kai kaikki joskus. Näiltä ystäviltä siis toivoisin saavani ystävyyden irtisanomislomakkeen. Miksi lähettelen viestejä tai kyselen tapaamista, jos toinen osapuoli onkin hakenut sitä eroa jo yksipuolisesti. Mutta blondi ei vaan ole tajunnut. 

Tämä ei siis ole katkera tilitys vaan taas yksi piste sen puolelle, että miksei voida puhua suoraan. Itsekin elän kiirevuosia, mutta yritän silti lohkaista palan myös ystäville. Sanon suoraan, että olisi kiva nähdä mutta valitettavasti kalenteri on aika täynnä. Ja kun tarpeeksi yritetään, se yhteinen aikakin löytyy. Jos taas ei löydy tahtoa löytää aikaa, niin...irtisanomislappu käteen. Siinä voisi samalla päättää, että jatketaanko tuttavalinjalla vai ei ollenkaan. Tilanne olisi molemmille osapuolille selvää. Kenelläkään ei olisi huonoa omatuntoa ajanpuutteesta tai pahaa mieltä, miksei toinen vastaa viesteihin. 

Tai sitten jos olisikin mies, niin tämä(kin) olisi jotenkin yksinkertaisempaa. Kai.

 PS.
Tokihan sitä blondikin ymmärtää lopettaa sen pyytelyn, jos vastaus on aina ei tai sitä ei saa ollenkaan.
2 kommenttia:

 1. Aivan älyttömän fiksu ajatus!
  Vaikka tää(kin) blondi jossain kohtaa ymmärtää, kun vastakaikua ei tule, lopettaa pyytelyn, jää silti joku pieni ajatus "miksi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun vielä saisi ne ystävät ymmärtämään, että ei ole pakko olla enää kavereita... Vai pitäisikö jakaa niille esitäytetyt lomakkeet?

   Poista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!