tiistai 5. maaliskuuta 2013

Tehokkuus huipussaan

Kävin lentsuineni lääkärillä. Mennessäni ajattelin, että korkeintaan poskiontelontulehdus on päällä. Lääkäri halusi ottaa influenssatestin ja testin tulosta tutkiessaan hän näytti kauhistuneelta. Siinä ehti muutaman sekunnin aikana päässä pyörimään kaikki mahdolliset kuolemansairaudet jotka nyt nielunenänäytteestä ja pienestä veritipasta selville voisi saada. Mutta siis tehokkuuteni on huipussaan, sairastan samalla sekä influenssa A:n että influenssa B:n. Mitä sitä turhaan kahta kertaa sairastamaan, jos ne kerrallakin voi hoitaa pois päiväjärjestyksestä.

Yksi paikka, jossa tehokkuus ei ole huipussaan, on apteekki. Siellä sitten kaikkine pöpöineni jonotin resepti kourassa, muina miehinä. Koska oli jonoa, pääsin tutkailemaan ihmisiä (ja samalla tietty pohdin, että mitäköhän lääkettä ne on hakemassa). Kaksi mummelia jonotti siellä meidän oikeasti sairaiden kanssa ja kuulin, kuinka molemmat kävivät vain juttelemassa farmaseutin kanssa e-reseptiensä voimassaoloajoista. Toinen kyseli vielä, mitä silmätippoja kannattaisi lääkäriltä pyytää ja pitääkö hänen ihan oikeasti mennä lääkäriin hakemaan reseptiä vai saisko sen reseptin apteekista. Tietenkin siinä samassa keskusteltiin kaikki muutkin vaivat ja sairaudet, kysyttiin vielä neuvoa naapurin vaivoihin. Vaikka apteekki itsessään olisikin tehokas, niin valitettavasti ei voi valita asiakkaitaan. Mielessä kävi, että nämä mummelit käyvät ihan yksinäisyyttään jaarittelemassa niitä näitä milloin missäkin. Tässähän näitä mummeleita oli kaksi, heidät olisi pitänyt lähettää yhdessä vaikka kahville, niin löytyisi sitä tilaa meille tehokkaille tyypeille.

Laskeskelin, että meillä kävi viikonlopun aikana 40 henkeä, jotka kaikki on siis mahdollisia influenssan uhreja. Jos nämä 40 jakaa sen vaikka kahdelle = 80. Ja he taas kahdelle =160... Tää on mun syytäni koko influenssa-aalto. Toivottavasti kuitenkin meillä loppu perhe säästyy, samoin vieraat, vaikka tässäkin asiassa olin tehokas.

Nyt aion tehokkaasti levätä. Ainakin siihen asti kunnes lapset pitää hakea hoidosta kotiin ja kuskata harrastuksiin illalla. Ja sitten huomenna taas tehokkaasti lepään. Lääkäri kielsi tällä viikolla menemästä töihin.

2 kommenttia:

  1. Ihanko laillisten aineiden avulla siellä ramppaat lääkärissä ja apteekissa ?!? Mä olisi jo puolimädässä tilassa sängyn pohjalla, jos kahta virusta potisin yhtä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä ihan olosuhteiden pakosta ja kiukulla mennään. Potisin jos voisin. Aloittelen juuri marttyyrishowta koulusta kotiin palaavalle miehelle. =)

      Poista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!