torstai 26. huhtikuuta 2012

Kotiäiti vai -orja?

Tätä äitiyslomaa on nyt vietetty nelisen kuukautta ja olen nauttinut joka hetkestä. Myös siis silloin kun koko talo on hyrskynmyrskyn ja lapset kinastelee keskenään. Mutta käsitykseni lomasta eroaa suuresti nykyisestä arjestani. Juuri kun iloitsen tyhjentyneistä pyykkikoreista ja ehdin pyykinpesukoneen ääreltä siivoamaan lapsen huonetta, onkin yksi pyykkikoreista taas täynnä. Joka aamu tyhjennän astianpesukoneen ja siivoan keittiön, jotta voin tehdä samat toimet taas illalla. Tavarat jotka olen mielestäni juuri laittanut paikoilleen löytyykin jostain lojumasta. Päivän aikana heiluu yleensä imuri ja rätti, ruokaakin valmistuu ja lapset yritetään pitää nuhteessa ja järjissään. 

Ja sitten mies tulee työpäivän jälkeen kotiin lomailevan rouvansa luokse ja kysyy, että etkö olekkaan tänään haravoinut? Vai mitä olette tänään tehneet? No niin no...

Mieheni sai eilisen syntymäpäivänsä kunniaksi äidiltäni lahjaksi höyrysilitysraudan. Vuosi sitten hän sai omalta äidiltään lahjaksi mankelin. Mankelia hän ei ole kertaakaan käyttänyt ja eilen hän lähetti äidilleni kiitosviestin: "Kiitos lahjasta! Näyttää oikein hyvältä, mutta mikä se oikein on?" Näyttää siis siltä, että minä sain uuden silitysraudan. Ilmeisesti vaikuttaa siltä, että meillä mies hoitaisi pyykkihuollon.ps. Meillä on tosiaan kolme pyykkikoria, jotka ei nekään tunnu aina riittävän. Liikaa vaatteita vai laiska pyykkäri?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!