tiistai 13. elokuuta 2013

Tosi TV-tähdeksi?

Minulla on tänä kesänä ollut kaksin kappalein loman jälkeisiä maanantai-päiviä. Sen vaan sanon, että se ensimmäinen oli niin paljon mukavampi maanantai. 

Viimeisen parin viikon aikana käytiin tosiaan kotona vain sotkemassa ja pesemässä pyykkiä. Sunnuntaina kun kotiuduttiin, kannettiin kamat sisään, vaihdettiin vaatteet ja lähdettiin synttäreille. Ja sen jälkeen se vähäinen ilta menikin lähinnä toipuessa ei siivotessa. Siinä sohvannurkassa sovittiin miehen kanssa, että huomenna siivotaan (=minä siivoan). Löytyi pyykkikasoja, vaatekasoja, lelukasoja, lehtiä sikin sokin ja tiettykin reissukasseja monenlaista. Imurikin siellä jossain alimmaisena oli päivystänyt lattialla koko parin viikon ajan.

Se eilinen ei sitten ollut ihan parhaasta päästä. Töissä oli kiirettä ja jotenkin pää oli vielä ihan loma-asetuksella. Lisäksi tieto siitä, että anoppini häärää lasten kanssa meillä kotona sekasotkussa ei oikeastaan rauhoittanut mieltäni. Jääkaappi oli tyhjä, vaipat oli loppu eikä edes leipää löytynyt laatikosta saati pakastimen kätköistä. Eli kaupan kautta kotiin, eikä mitenkään pienten ostosten kanssa kotiin. Appivanhemmat tietenkin edelleen paikalla, siellä sekamelskan seassa (olen kieltänyt anopilta siivoamisen). Anoppi sitten ehdotti, että meidän kodin voisi ilmoittaa siihen telkkariohjelmaan, missä tulee joku oikein kädestä näyttämään miten siivotaan. Aika lähellä oli, ettei anoppi lentänyt niska-perse- otteella pihalle. 

Purin siinä kaikessa rauhassa kauppakasseja, kun mies selitti meidän lomaviikosta ja siitä miten se sotku on sinne syntynyt. Ja ettei anopilla ole koskaan ollut kolmen lapsen sotkuja siivottavana. Mielessäni mietin, että oikeastaan neljän lapsen, mutta jätin mainitsematta. 

Ongelman ydin on kuitenkin siinä, että meidän sekasotkut häiritsee paljon enemmän anoppia kuin meitä itseämme. Tokihan se itsekin on kiva olla siistissä kodissa, mutta lapsiperheessä (tai ainakin meillä) se siisti koti on kiinni sekunneista.

Kyllä mä eilen siivosin, osaan siivota. Se siivouspäivähän oli sovittu maanantai-illaksi. Ja kyllä kiukutti anopin kommentit, mutta ei ehkä ihan niin paljon kuin normaalisti. Koska olihan sitä sotkua. Kuitenkin sotku on eri asia kuin lika. 

Tänään aamulla anoppi tuli taas lastenhoitajaksi. Mies selitti kuinka täällä on koko eilinen ilta puunattu kotia kun tuli niin kommenttia. En sitten viitsinyt sanoa, että kyllä sitä siivoamista jäi vielä tällekin päivälle. Ja että kuka sitä puunaamista on oikeastaan suorittanut.

Juuri kun olin lähdössä töihin anoppi puunasi kodinhoitohuoneen lavuaaria. Huikkasin hänelle, että siivous on edelleen kielletty. Vastaus ei ollut kovin toivottu: "Mä nyt vain vaihdoin Kuopuksen kakkavaipan, niin nämä puhdistusliinat voi käyttää loppuun vaikka tähän. Kun kääntää vaan..."

Kenelle sitä siivousta pitäisi opettaa. Että kakkaisella liinalla pesee lavuaaria. Anopistako tosi tv-tähti?

PS.
Tämä oli loppujen lopuksi aika mieto kommentti anopilta, pahempia olen kuullut monia.


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mulla kun olis myynnissä yksi utelias ja joka soppaan sormensa tunkeva anoppi. Et vissiin ole potentiaalinen ostaja? =)

   Poista
  2. Juu, kiitos, ei kiitos. Anopissa ja omassa mutsissa on ihan tarpeeksi tekemistä. Kokeile kirpputoreja. Eikös siellä kaikki vanha räyskä mene kaupaksi. ;)

   Poista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!