keskiviikko 14. elokuuta 2013

Puolitoista

Kuopus tuli jo puolentoistavuoden ikään viime viikolla. Tässä faktoja:

TUOTOKSET: Kesän pottatreenit on johtanut todella pitkälle. Tai miten sen nyt ottaa. Nyt taapero sentään istuu potalla, mutta pidättelee tuotoksiaan kunnes saa vaipan päälle. Joskus niitä tuotoksia tosin pestään lattioiltakin, pariin kertaan myös olohuoneen nukkamatolta. Pienenä lisähuomiona sanoisin, että ei kannata syödä rusinoita samaan aikaan kun taapero on ilman vaippaa. Sai aikuisen miehenkin kiljahtamaan kuin pikkutyttö, kun luuli heittävänsä lattialta löytyneen rusinan suuhunsa. Komeat Matrix-tyyppiset väistöliikkeet on nähty siinä 'rusinan' ilmalennon aikana.

PUHE: Sanavarasto on varsin laaja: ättä (=äiti), ulla (=pulla), ksssss (=kissa), ANNA (=anna!), öllö (=pöllö), ello (=kello), hei (=hei). Yleensä kuitenkin kaikki sanat korvataan kovalla kiljumisella. 

TULEVAISUUDEN KUVA: Kuopuksesta saisi enää vähäisellä koulutuksella hyvän lintukoiran. Purjehduksella murisi jokaiselle lokille ja oikein vahti niitä. Yksi vaihtoehto on alkoholistiparantolan virallinen mukinkaataja, sillä yksikään lasi (mitä tahansa sisältääkin) ei kaatumatta millään tasolla pysy. 

TUHOT: Prinsessa vauva-aikanaan hakkasi keittiön pöydän pinnan rikki haarukoilla ja mitä nyt käteen sattuikaan ja nyt kuopus viimeistelee pöydän tuhon kaatamalla kaikki mahdolliset nesteet siihen jo valmiiksi rikkinäiseen lakkapintaan. Myös sanomalehti tai oikeastaan mikä tahansa paperinpala hajoaa useammaksi kappaleeksi ennätysajassa. Oikeastaan kaikki mitä hänelle käteen antaa, on hetken kuluttua osissa. Taitava poika.

NOPEUS: Kuopus myös juoksee, usein karkuun ja juuri sinne minne ei olla menossa. Kuopus myös kiipeää. Tuolille, pöydälle, kuumalle liedelle, portaan kaiteelle...ihan mihin vaan ja yhdessä silmänräpäyksessä.

TAHTOTILAT: Kieltää ei saa. Jos minä syön banaania, myös hänen pitää syödä banaania. Jos minun lautasellani on makaronilaatikkoa, sitä samaa mitä hänenkin lautasellaan on, pitää syödä minun lautaseltani. Kulmat kurttuun ja kova huuto auttaa. Jos ei tämäkään vielä ratkaise tilannetta nostetaan desibelit ja odotetaan kunnes pää on punainen, laitetaan kädet nyrkkiin, alahampaat (kaikki neljä) esiin ja sitten täristään ja huudetaan vielä vähän kovempaa.

KIKATUS: Voi kun sitä voisi purkittaa. Parhaat kikatukset tulee tietenkin parransängellä vatsaa kutittamalla (sovinisti). Hyvänä kakkosena tulee onneksi tanssiminen, vatsan pusuttelu ja päristely.

AUTOT: Mikä tahansa millä on neljä pyörää on mahtavia. Niitä on kiva pöydän tai tuolin päällä ajeluttaa ja samalla päristä niin maan perkeleesti. Tätä voi jatkua vaikka tunnin. Mitä enemmän autoja, sitä parempi. Jos tulee joku ongelma, esimerkiksi auton ovi ei aukea, kiljutaan ja hypitään kunnes heittäydytään lattialle. 

Elämä on niin helppoa kun on 1,5-vuotias.

2 kommenttia:

  1. Tätä kun lukee, niin pakostakin huomaa, että jotain kehitystä on tapahtunut omissa muksuissa :) Onhan ne muksut tuossa 1,5v iässä useinmiten syötävän suloisia toiminnallisia pikkupalleroita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä syötävän suloinen pikkupalleroni odotti äitiä kotiin tänäänkin naama eteisen ikkunaan liiskaantuneena. Eihän siinä enää työmurheet paina sen näyn jälkeen! <3

      Poista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!