tiistai 20. elokuuta 2013

Sika jääkiekkosäkissä


Mies lähti esikoisen jääkiekkojoukkueen vanhempainkokoukseen (virhe) ja takaisin tullessaan kertoi faktat. 

Harjoitukset on tiistaisin klo: 15, torstaina klo:X ja joku kolmaskin päivä oli. Kuulo meni pois päältä siinä kohdassa kun mietin, miten se lätkäpoika saadaan yksiönkokoisen lätkäkassinsa kanssa jäähallille kolmeksi. Kello kolme on työaikaa, ainakin minulla. Esikoisen koulu päättyy klo: 14 ja oikeastaan siellä hallilla pitäisi olla jo puoli tuntia ennen harjoituksia, minun siis pitäisi hakea poika koulusta ja viedä hallille. Töistä pitäisi lähteä puoli kahdelta. Eiköhän tämä ole ihan ilmoitusluontoinen asia työnantajalle.

Kausimaksu on 550 euroa. Piste. Tietenkin kysyin, että mitä me/lätkäpoika tällä rahalla sitten saamme, mistä tuo maksu muodostuu, mies katseli mua ihmeissään. Ei kukaan ollut kysynyt, mihin se rahaa menee ja millä kaavalla se on laskettu. Tietenkin tiedän, ettei tämä mikään halpa harrastus ole, mutta en mä ihan purematta niele 550 euron menoa, ilman että tiedän mihin ne eurot menee. Saatiin tästä oikein miehen kanssa kunnon vänkäykset pystyyn ja loppulauseena (ennen häipymistään varastoonsa) mies sanoi, että maksan siitä, että lapseni saa harrastaa. 

Jotenkin musta tuntuu, että ei tule minusta lätkämutsia.

Viime kaudella se olin minä joka vanhempainkokouksessa halusin välttää turhaa rahantuhlausta mm. julkaisuihin joiden painaminen maksoi enemmän kuin niistä saadut mainostulot olivat. Tänä vuonna siitä turhuudesta on luovuttu, vaikka viime vuonna minulle vastattiin, että kun AINA on sellainen julkaisu tehty. Ilmeisesti pitäisi alkaa oikein tosi aktiiviseksi, jos näinkin vähäisellä matikkapäällä pystyisi tuon seuran toimia vähän parantamaan. Eikä nyt muuten puhuta siitä SM-liigassa pelaavasta paikallisseurasta, jossa samanikäisten poikien kausimaksu on 150 euroa.

Jalkapallokentän laidalla juttelin eilen kahden lätkämutsin kanssa, eikä ne ymmärtäneet mua ollenkaan. Yrittivät siinä arvailla ja selitellä mulle mistä se maksu tulee. Välillä tuntuu, että puhun eri kieltäkin näiden ihmisten kanssa. Ja kerään itselleni vaan kiukkua niiden kanssa tahiessa. Voisin vaikka lyödä vetoa, että pitävät mua ihan idioottina kun en mukamas tajua näitä maksujuttuja. Tajuan joo, mutta en ole valmis ostamaan sikaa säkissä. Mutta kun AINA ennenkin... 

Mutta meillä siis pelataan jääkiekkoa, maksoi mitä maksoi. Poika on innoissaan ja se kai on tärkeintä.

Virhe oli siis lähettää mies sinne palaveriin, minunhan siellä olisi pitänyt olla vaatimassa ja vinkumassa. Mies kun sitten uskoo niitä, mutta-kun-aina tai ei-ennenkään-kukaan kommentteja.

PS. 
Ja luit ihan oikein. Hänen varastoonsa. Meillä on minun varastoni ja miehen varasto. Käytännöllistä...tai sitten ei.

11 kommenttia:

 1. Yksi lätkämutsi täällä tuumii, että 550 euroa on itse asiassa aika kohtuullinen kausimaksu, kyllä meillä ainakin käsittääkseni on kauden hinta korkeampi. Suurimman osan summasta nielaissee jääaika; se sellainen jäähalli on aika kallis paikka. Siihen sitten päälle turnausmaksut ja lisenssit pakollisine vakuutuksineen, ja jokunen ropo seuran tarjoamiin varusteisiin (meillä ainakin saa firman puolesta treenipaidan, ja maalivahdin varusteita yms. on myös tarjolla); näiden osuus tietysti riippuu siitä, millaisiin turnauksiin osallistutaan, montako pelaajaa on ringissä jne. Toki osa maksusta menee emoseuralle eli virallisesti yleiseen tiedottamiseen yms. - käytännössä edustusjoukkueen kuluihin.

  Mutta hjuu, kallis harrastushan tuo lätkä on (kuten moni muukin). Kyllähän noista maksuista meidänkin seurassa vuosittain keskustellaan verenpaineet koholla, mutta toistaiseksi kuitenkin ainakin meillä on koettu se lapsen mielekäs puuha, onnistumisen ja kehittymisen riemu hintansa arvoiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näitä luettelemisiasi asoita haluaisin 'avata', että minkä siivun mikäkin siitä maksusta vie. Ja tiedän toki, että tämä kausimaksu on vielä halpa. Jospa tämä menee sen mahdottoman uteliasuuteni piikkiin, että haluan faktat kehiin.

   Meillä ei itseasiassa makseta jääajasta mitään. Paitsi siis verojen muodossa, kaupunki nimittäin on päättänyt olla veloittamatta juniorityötä tekeviltä seuroilta jäämaksuja. Käsittääkseni seuran päätös on ollut, ettei edustusjoukkuetta tueta juniorijoukkueiden maksuilla. Katsotaan, saanko sieltä jotain järkevää vastausta joltakin taholta.

   Ja kyllä, vaikka ei tuosta ehkä tullut selväksi, niin mielelläni maksan kun poika on aivan innostunut edelleen lajista.

   Poista
  2. Ai niin, naapurin tyttö harrastaa samassa seurassa taitoluistelua. Heille on esitelty piirakkakaavion muodossa kulurakenne. Siihen minäkin olisin ehkä tyytyväinen. =)

   Poista
  3. Olet kyllä oikeassa siinä, että pyydettäessä pitäisi saada ihan suoralta kädeltä yksiselitteinen vastaus siitä, mihin rahat menevät. BTW, tarkistin vielä miäheltä: kyllä, meillä on kausimaksu PALJON kalliimpi kuin tuon 550 €, ja sen käyttökohteet selostetaan kyllä tarkasti infotilaisuudessa, jota ei vain tältä vuodelta ole vielä ollut (vaikka kausi onkin juuri käynnistynyt).

   Poista
  4. Sitä ihmettelen, että olenko minä sitten ainoa joka tästäkin kiukuttelee. Hyvä kuulla, että jossakin tämäkin homma toimii. Toimisikohan se meilläkin jos maksu olisi isompi.

   Poista
 2. Minusta on ihan järkevää tiedustella, että mistä osista kausimaksu muodostuu. Jollakin periaatteella maksu on muodostettu, niin pitäisihän se pystyä esittelemäänkin. Meillä lapsen harrastusmaksu on muistaakseni 120/kk. Siinä ei paljoa tarvitse perustella, maksun on määrännyt yksityinen palveluntuottaja, joka tekee tuloillaan mitä lystää -sen ohella, että maksaa tilasta ja opettajista.

  VastaaPoista
 3. Meillä *ristii kädet kohti taivaasta* kiekkoaika on ohi. Nyt tilalla on salibandy ja jalkapallo. Ihanaa!!

  Minusta se koko kiekkokuvio oli niin raivostuttava. Viikonloppuisin ja usein arki-iltaisinkin se pikkubussin kokoinen kassi ja harrastava nuori mies piti kuskata milloin minnekin 50-100 kom säteellä pelaamaan. Jee, niin mukavaa. Ja sitten kotipeleihin leivoit myytävää kiekkokioskiin, olit töissä siellä kioskissa tai muuten vaan teit jotain joukkueen hyväksi. Ja silti se lysti maksoi sikapaljon.

  Unohda siis kaikki se oma elämä ja omat harrastuksesi, kiekkoäiti uhraa kaiken oman "teemuselänteensä" vuoksi.

  Huomaatteko, tuo kaikki on vieläkin liian lähellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan salibandyssä tai jalkapallossa ei tarvi palella jäähallilla kesät talvet... =) Tuo kioskinakki saattaa niissäkin tosin napsahtaa.

   Esikoinen valitsi nyt lätkän ja salibandy piti jättää kun harjoituksia olisi mielestäni tullut jo vähän liikaa viikkoon (7 kpl). Tykkäsin itse kovasti siitä salibandytouhusta, kun kaikki oli täysin selvää. Niin siis toiminnallisesti kuin rahallisestikin.

   Ja voi, omat menot ja harrastukset on unohtunut jo aikoja sitten... Mutta olis se ihanaa kun olis jotain omaakin menoa.

   Poista
 4. Jäähalli ei ole ihan ilmainen pitää kuosissa harrastamiselle... eli jäämaksuista lasku pääasiassa koostuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole halpaa ei, mutta meillä maksetaan jäähallia verovaroin eikä jääajasta mene maksua seuroille, jotka tekevät juniorityötä.

   Poista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!