torstai 15. elokuuta 2013

Särkänniemi -raportti


Melkein unohtui tää Särkänniemi-asia. Enää ei haittaa se turha rahanmeno, mutta kyllähän kaikki muutkin on kovasti olleet kanssani samaa mieltä, että ihan riistoahan tuo on.

Kun kerran sen iloisen värisen ranneekkeen jouduin ostamaan, niin kävin sitten niissä pahanolonlaitteissakin. Eipä ole nykyajan härvelit yhtä pahoja kuin esimerkiksi ikivanha Viikinkilaiva. Edelleenkin se oli se, joka sai pahan olon päälle. Ei mitkään Tyrskyt tai Torpedot tai MotoGeet. 

Tuosta Viikinkilaivasta kirjoitettiin kesälläkin mielensäpahoittaneen äidin kommentteja, että kuinka turvaton se on. No aika hurjaltahan se tuntui Prinsessan kanssa sinne mennä, eikä turvapuomi sopinut hänen mittoihinsa sitten mitenkään. Muistaakseni siinä on ennen ollut ihan tavallinen penkki istuimena, vaan nyt oli kuppipenkki. Pidin Prinsessasta jopa kiinni, mutta jos siis lapsi istuu nätisti paikallaan, niin kyllä se peppu penkissä pysyy. Tai ainakin meillä pysyi. Onneksi. Lapsille ei tullut paha olo siitäkään. Paitsi se pieni poika, joka istui minua vastapäätä, kasvokkain. Ensin nautin Viikinkilaivan vauhdista ja sitten silmäni osuivat tuohon poikaan, joka selkeästi ensin nieleskeli oksennusta ja hetken päästä piti sitä suussaan. Loppuaika menikin tuijottaessa, että miten siinä käy. Ihan hyvin meidän puolesta kävi, mutta poika juoksi kovaa pois. Loppu jäikin onneksi sitten näkemättä.

Meillä jäi viime kesänä Särkänniemi käymättä, joten tuo Angry Birds -puistokin oli meillä vielä näkemättä. Sekin yllätti meidän positiivisesti, sillä se oli todella hienosti tehty! Muutamassa paikassa jo näkyi elämänmerkit ja kuluminen, mutta toivottavasti niihin puututaan jo hyvissä ajoin eikä sitten kuin koko puisto on jo nukkavieru. Näin kyllä jo silmissäni myös sen, miltä ko. puisto näyttää sitten kun (ja jos) tuo vihaisten lintujen buumi laantuu.

Mutta uusi Koiramäki. Se oli todella upeasti tehty ja tykkäsin oikein tosi paljon. Siltikin vaikka sade uhkaili ja alkoikin juuri kun sinne päästiin. Eläimet on siisteissä tiloissa ja muutenkin selkeästi visuaalisuutta on mietitty aivan eri tavalla kuin mihin on totuttu. Kaikki talot, polut, aidat ja koristeet on huolella tehty. Kahvilat ja kaupat on hienoja ja viihtyisiä. Sanoisin, että vähän amerikanmeininkiä. Kreivi Drakkulan linnaan tosin meidän lapset meinasivat jäädä lopullisesti, kun eivät löytäneet uloskäyntiä sitten millään. Luulin jo lohikäärmeen syöneen ne.

Mutta tänne voisi lähteä tutustumismatkalle myös Muumimaailman väki. VinkVink!

PS.
Jos tahtoo pelkkään Koiramäkeen, niin sitten kun Särkänniemi menee kiinni, sinne pääsee 20 euron lipulla. Pitäähän se jollakin maksaakin se koko Koiramäki. Jotenkin niin jo näen sinne suloiset joulumarkkinat... Mutta ei ehkä pääsymaksulliset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!