sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Just blame the parents

Viimeisinä koulupäivinä tuttavani hermostui, kun hänen lapselleen ei myönnetty koulusta vapaata parturikäyntiä varten.

Tuttavani paasatessa siitä, kuinka väärin heitä nyt on kohdeltu, päätin pysyä vaiti. Tämä asia ei vain jätä minua rauhaan. Ärsyttää!

Minua ei ärsytä suinkaan se, ettei lomaa myönnetty. Vaan se, että jonkun mielestä se on ihan ookoo ja normaalia, että lapsi on parturoinnin takia poissa koulusta. Facebookissa tuttavani sai vielä kannustusta, että luvan epäämisestä huolimatta viet lapsen parturiin. Monet olivat siis samaa mieltä, että tästä syystä voi olla poissa koulusta.

Enkä edes keksi montaa mielipidettäni tukevaa argumenttia, mutta miten on esimerkin antamisen laita. Velvollisuuksista huolehditaan, vaikka tukka pörrössä. Mielestäni sopivia syitä poissaoloon on sairaus, lääkärikäynnit ja muu terveydentilaan vaikuttavat tekijät. Perheen lomamatkankin hyväksyn kouluvuoden aikana, mikäli lapsella opinnot on opettajan mielestä siinä jamassa, että esim.viikon poissaolo ei tipauta lasta lopullisesti kartalta. Häät ja hautajaisetkin hyväksyn, mutta että parturi! Entäs sitten kasvohoito ja manikyyri?

Olen varmaan liian tiukkapipo, mutta sittenhän olen.

Tosin saksalaisomisteisen ruokakauppaketjun myymäläpäällikkö juuri kirjoitti siitä, että nuorten työntekijöiden pitäisi sitoutua kesätöihinsä. Jos työvuoro alkaa kahdeksalta, paikalla ollaan hyvissä ajoin eikä varttia yli kahdeksan. Kovin soveliasta ei myöskään ole kesätöiden alkaessa ilmoittaa, että olen sitten lomalla ne ja ne viikot ja iltavuoroja en sitten ainakaan tee. Jotenkin mulle tuli mieleen, että onkohan nämä nuoret käynyt kouluaikana parturissa? Just blame the parents!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tiesin, että voin luottaa sinuun! =)

   Poista
 2. Heissan, olen lueskellut blogiasi kevään ajan ja nyt päätin kommentoida ensimmäisen kerran. Kiitos muuten hauskoista ja kantaaottavista teksteistä!

  Saimme huhtikuussa viestin lapsemme 5lk:n opettajalta, jonka ydinviesti oli seuraava: hyvät vanhemmat, lukuisista pyynnöistä sekä perusteluista huolimatta en aio antaa lapsillenne oikeutta uusia tai siirtää kokeeseen osallistumista. Käymme peruskoulun 5 lk ja opettelemme määräaikojen noudattamista sekä kokeisiin valmistautumista hyvissä ajoin. Ilmoitan kokeet aina 1 vko etukäteen ja lisäksi vanhemmat voivat arvioida milloin seuraava koe on tulossa, siitä kun koulukirjasta olemme käyneet yhden osa-alueen läpi. Kannustan teitä tukemaan lapsianne siinä, että he kykenevät hoitamaan koulun asettamat vaatimukset sekä harrastuksensa.

  Olin aivan ällikällä lyöty, siis lasten vanhemmat pyytävät lisäaikaa tai kokeen siirtoa sekä joissain tapauksissa mahdollisuutta uusia huonosti mennyttä koetta. Millaisia kansalaisia näistä kullannupuista oikein kasvaa?

  Piti laittaa opettajalle oikein kiitosviesti sekä tuen ilmaisu takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän häkellyn hyvästä palautteesta. Kiitos!

   Olen aivan pöyristynyt tästä! Aivan käsittämätöntä! En nyt taaskaan keksi mitään syytä, että miksi se koe pitäisi saada siirrettyä (sairastumiset poislukien). Jos pikku kullannuppu ei ole ajoissa lukenut, niin ehkä se huono numero auttaa muistamaan sen homman tärkeyden ensi kertaa ajatellen. Mikä näitä vanhempia vaivaa? Ei ole helppoa olla opettaja, kun pitää lasten lisäksi kasvattaa vielä ne niiden vanhemmatkin.

   Poista

Rillo hykertelee ilosta jokaisesta kommentista. Kiitos!